Storleksjämförelse med Sony Xperia Z Ultra och Sveriges maffigaste mobiler

Postat:
13:23 - 2013-06-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
43

Hur stor är egentligen bamsenallen Xperia Z Ultra som Sony presenterade igår? Med sin 6,44-tumsskärm är Z Ultra den med råge hittills största mobilen, men det kan vara svårt att få en ordentlig uppfattning bara genom rena måttangivelser. När det finns andra telefoner och objekt att jämföra med blir det betydligt lättare att se storleken.

Därför har vi med hjälp av storleksjämförelsefunktionen på Androidenheter.se radat upp Sveriges största mobiler bredvid varandra. Sidan kan visa telefonernas verkliga storlek (aktiveras uppe i vänstra hörnet), så de blir lika stora på skärmen som de är i verkligheten. Xperia Z Ultra lyckas med konststycket att till och med få bjässen Galaxy Note 2 att se liten ut.

sony-xperia-z-ultra-vs-galaxy-note-2-storlek

Även Samsungs största mobil Mega 6.3 ser relativt nätt ut intill Xperia Z Ultra. Igår ansåg vissa att pjäsen har ovanligt mycket död yta kring skärmen, men en titt på topplistan för störst skärm i förhållande till höjd och bredd visar att Ultra faktiskt hamnar på en sjundeplats. Xperia ZL toppar listan medan Galaxy Mega 6.3 ligger på andraplatsen.

En annan sak Androidenheter.se med fördel kan användas till är kuriosa och statistik. Vi placerade för skojs skull Xperia Z Ultra bredvid världens mest populära ”lilla” mobil Iphone 5, på vanliga jämförelsesidan. Då fick vi bland annat följande siffror:

  • Xperia Z Ultra är 1,89 gånger tyngre än Iphone 5.
  • Ultra har 2,85 gånger fler pixlar.
  • Ultra har 1,97 gånger större totalvolym.
  • Ultra är 2,25 gånger större om man bortser från tjockleken.
  • Ultra har 2,59 gånger så stor skärm

Vad tycker ni om Xperia Z Ultra och dess väldiga konstruktion? Har vi nu till sist nått gränsen för vad som kan kallas ”mobil”, eller kommer tillverkare fortsätta klättra närmare rent tabletterritorium vid sju tum?

Processor: 2,2GHz quad-core
Plattform: Snapdragon 800
RAM: 2GB
Skärm: 6,44" / FHD / 342PPI
Skärmtyp: LCD
Kamera: 8MP