Test av Quad Drawer – nå dina appar genom T9

Postat:
15:21 - 2013-08-01
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
12

Många är säkert redan bekanta med LevelUp Studio då den franska utvecklaren släppt två mycket populära titlar i Play Store: Beautiful Widgets och Twitter-appen Plume. Eftersom LevelUp hållit en hög standard hittills blev vi nyfikna när företaget nyligen gav ut systemverktyget Quad Drawer. Det är en fristående applikationslåda som låter användare hitta appar snabbt med hjälp av klassisk T9-inmatning.

quad-drawer-skarmdump-2quad-drawer-skarmdump-1

Nästintill alla hemskärmsappar har en applåda som i regel går att nå genom en ikon i mitten längst ner. Applådan visar alla applikationer som finns installerade på telefonen, till skillnad mot de som är manuellt utplacerade på hemskärmar. Tanken med Quick Drawer är att det ska gå fortare att starta appen du söker. De som installerat många appar på sin enhet kan behöva göra ett flertal sidosvepningar för att hitta rätt app, vilket kan ta onödig tid.

Genom att istället öppna Quad Drawer och sedan trycka fram appens första bokstäver går det i vissa fall fortare att starta den. Det mest korrekta alternativet för tillfället baserat på bokstäverna visas alltid överst – genom att trycka på Starta-knappen i mitten längst ner kan du köra igång appen. Självklart går det även att trycka direkt på appen, men eftersom fingrarna redan finns kring knappsatsen går det snabbare att trycka på Starta-knappen.

quad-drawer-skarmdump-5quad-drawer-skarmdump-4

Verktyget kan naturligtvis även rätt och slätt lista alla appar och de är indelade i fyra flikar: Mest använda, Alfabetisk ordning, Nyligen startade och Senast nedladdade. En trevlig bonus är att verktyget kan startas genom sveprörelsen som vanligtvis drar igång Google Now – i alla fall på enheter med virtuella knappar. På så vis kan applådan snabbt nås oavsett var i gränssnittet användaren befinner sig.

Genom att långtrycka på en app i listan kan den placeras på en hemskärm (inte genom en dragrörelse – den hamnar bara högst upp på aktuella skärmen), få info om appen, avinstallera den och visa den i Play Store. Bland inställningarna finns ett alternativ som alltid visar en transparent ikon uppe i vänstra hörnet av skärmen. Genom att trycka på den går det att få upp en lista med alla ens appar. På så vis behöver du inte först gå tillbaka till hemskärmen och öppna applådan för att hitta en app och eliminerar på så vis ett steg.

quad-drawer-skarmdump-6quad-drawer-1quad-drawer-2

De som inte tilltalas av konceptet ska naturligtvis inte skaffa Quad Drawer. För alla som gillar upplägget bör dock Quad Drawer bli en bra investering – appen fungerar precis som det är tänkt och ser dessutom bra ut. Det finns ett ljust och ett mörkt tema och vi blev förtjusta i det mörka som har en Holo-inspirerad design. Quad Drawer kan hamna på din Androidenhet för åtta kronor.