Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Test av Samsungs officiella ”flip cover” för Galaxy Note 2 [Tillbehör]

Postat:
17:02 - 2013-03-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Samsung erbjuder så kallade ”flip covers” för flera av sina telefoner. Det är ett slags fodral som sitter ihop med telefonens bakstycke och kan vikas över skärmen. Vi ska nu recensera Samsungs officiella vikfodral för bjässen Galaxy Note 2. Produkten levereras i en plastförpackning som bara innehåller fodralet.

Själva bakstycket fungerar och känns precis som den lucka som följer med telefonen och det sätts även fast och tas bort på samma vis. Skillnaden är den skyddande flik som går att vika över hela framsidan av mobilen, med hål för högtalaren ovanför skärmen så att samtal kan genomföras med luckan stängd. Fliken sitter fast i bakstycket och det hela fungerar således i stort sett som ett fodral man inte behöver hålla reda på. 

samsung-galaxy-note-2-flip-cover-1samsung-galaxy-note-2-flip-cover-2
samsung-galaxy-note-2-flip-cover-3

Vi kan inte svara på exakt vilket material fliken är tillverkad av, men dess yttre, texturerade yta är både len och sträv på samma gång. Filken är behaglig att hålla i. Insidan av skyddet ser ut ungefär som en putsduk och är naturligtvis lent och skonsamt för skärmen. Vi råkade bli varse att både det yttre och inre materialet är rejält vattenavstötande, vilket är en bonus.

Fördelarna är uppenbara: fodralet ger skydd för skärmen när enheten ligger i en väska eller ficka och gör även att mindre damm landar på skärmen när telefonen exempelvis placerats på ett bord. Som anhängare av färgen aqua (eller cyan, turkos, blå eller vad man nu vill kalla den) för mobiler tycker undertecknad att Galaxy Note 2 även blev snyggare och framförallt roligare än tidigare. När fodralet är stängt ligger enheten dessutom nästan bättre i handen än innan.

samsung-galaxy-note-2-flip-cover-8samsung-galaxy-note-2-flip-cover-6
samsung-galaxy-note-2-flip-cover-9

Listan över nackdelar är längre. En redan tung och otymplig telefon blir ännu tyngre och klumpigare. När telefonen används kan fodralet antingen hänga löst åt sidan eller vikas så det ligger parallellt med bakstycket. När skyddsfodralet får hänga löst går det inte att greppa telefonen på vanligt vis och när det viks bakåt blir det mindre bekvämt att hålla i enheten.

Fliken gör dessutom att det blir något svårare att komma åt volymknapparna på vänstersidan. Samtidigt anser vi att detta är ett bra köp: inte minst för utseendets skull och för att det gör att Note 2 känns lite spexigare. Är man medveten om nackdelarna och tilltalas av konceptet kan Samsungs vikfodral bli ett fint tillskott till din Note 2. Vårt fodral kostade 238kr inklusive frakt. Fodralen saluförs i flera olika färger av en rad återförsäljare – Prisjakt erbjuder en god översikt.

samsung-galaxy-note-2-flip-cover-11

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Disney+ utökas med Star [Notis]
 4. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 5. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 6. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om