Tips: Du kan spara vilken bild som helst från multikörningsmenyn på Pixel

Postat:
17:22 - 2023-07-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
1

En specialfiness som vi senast nämnde i vår genomgång av Pixel-funktioner i höstas men som kan vara värd att påpeka igen är möjligheten att spara bilder direkt från multikörningsmenyn på Pixel-telefoner.

Fördelen med den här metoden är att användare kan spara bilder som annars inte hade gått att få tag på annat än som skärmdump. En bild i Google Maps, exempelvis ett fotografi på en restaurangmeny, skulle exempelvis kunna sparas till galleriet så att det blir enklare att se och zooma.

Bilder kan även sparas fritt från andra appar, exempelvis IMDb eller Instagram. För att spara en bild från multikörningsmenyn räcker det med att långtrycka på bilden. Då visas en meny från vilken det går att genomföra en Lens-sökning baserat på bilden, kopiera bilden till urklippet, dela bilden eller spara den. Samma metod kan alltså med fördel även användas för att snabbt få information om en bild via Google Lens.

Text som visas i appar i multikörningsmenyn kan därtill markeras och kopieras, även om det inte hade gått att markera texten i själva appen.