Vilka sociala medier använder du regelbundet idag? [Undersökning]

Postat:
12:12 - 2019-07-15
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
61

Sociala medier slog igenom stort runt 2007 när Facebook spreds som en löpeld över världen, efter att ha lanserats för alla året innan. Twitter kom i samma veva och hade som nisch att användare endast kunde publicera inlägg med som högst 140 tecken.

Google försökte, och misslyckades, att konkurrera med sitt självbetitlade sociala nätverk som offentliggjordes sommaren 2011. Tjänsten stängde ned för konsumenter andra april i år. Instagram blev snabbt en omåttligt populär bilddelningstjänst.

Androidklienten för Instagram släpptes våren 2012, något som äcklade många Iphone-användare (det var under kulmen av plattformstillhörigheten). Strax därefter köptes Instagram upp av Facebook för en miljard dollar, vilket framstår som en spottstyver idag när tjänsten anses vara värd över 100 miljarder dollar.

Nu undrar vi vilka av de sociala medier vi listar nedan som du använder regelbundet idag? Besöker du ofta Facebook, Twitter eller Instagram? Har du kanske varit en flitig användare, men raderat ditt konto av en eller annan anledning? Vad får er som hänger på sociala medier ofta att komma tillbaka?

Definitionen av ”socialt nätverk” kan vara något luddig. YouTube anses exempelvis emellanåt som ett sådant och likaså Reddit och Pinterest, men vi har valt en snävare definition. Snapchat kom med på håret. Ordet är fritt!

Vilka av dessa sociala medier använder du regelbundet idag (går att välja flera)?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...