XGalaga – Retrogaming för oss som genomled 80-talet [Tips]

Postat:
21:21 - 2009-09-12
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
332

XGalaga - Meny Dagens generation av androidtelefoner är tyvärr alldeles för klen för att hårdvarumässigt orka med några mer avancerade spel – som de vi exempelvis ser till iPhone – men det betyder nödvändigtvis inte att spelglädjen ej finns där. De enklaste spelen är ofta de mest underhållande – man kan kasta sig rakt in i hetluften när som helst och man behöver inte dedikera flera timmar åt spelet.

Oftast spelar man ju faktiskt på sin telefon då man sitter på bussen eller då man sitter på ett café och väntar på att polarna skall dyka upp. Man vill snabbt kunna kasta sig in och skjuta några rymdmonster och sedan lika snabbt kunna avsluta spelet när busseresan är över eller när kompisarna dyker upp.


 

XGalaga är som ni ju förstås förstår en klon på det mycket populära 80-talsspelet Galaga vilket i sin tur är lite av en kopia på/utveckling av klassikern Space Invaders.

Spelet går, för er som inte är bekanta med Galaga redan, ut på att man med sitt lilla rymdskepp skall försvara sig mot anfallande horder av rymdmonster. Dessa insektsliknande fiender anfaller i specifika mönster, så du gör klokt i att så snabbt som möjligt lära sig hur deras attackformation ser ut för att kunna förekomma dem och därmed så effektivt som möjligt förinta dem, allt för avancemang till nästa nivå och en trevlig poängbonus.

Så… Hur fungerar det då? Det har fungerat kalasbra under de dryga 30 minuterna jag har testat det. Spelkänslan, kontrollerna, ljudeffekterna, flytet, nostalgin.. allt finns där. Enda egentliga nackdelen jag har funnit hittills är att man av naturliga skäl styr sitt rymdskepp med styrkulan, vilket ärligen inte är någon höjdare. I just det här fallet vore en D-Pad i stil med den vi ser på Samsung Galaxy onekligen att föredra.

Rekommenderas varmt för er som vill slå ihjäl några minuter då och då med lite charmig retrogaming från det i övrigt så hemska 80-talet. Och ja, spelet är gratis och därmed tillgängligt på Market även för oss svenskar.
 

XGalaga på AndroLib.
XGalagas officiella webbsajt.