YouTube Premium får fem nya funktioner

Postat:
11:23 - 2023-04-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
10

Alla som har Premium och prenumererar på YouTube kommer få nya finesser. Första nyheten är att Premium-användare kan lägga videor i en kö på mobiler och surfplattor, det vill säga i en tillfällig spellista. Finessen fanns tidigare bara på PC.

Today, for Premium members, we’re expanding queuing to phones and tablets, giving you complete control over what you’re watching.

Google nämner att de som har Premium kan växla sömlöst mellan enhetstyper och fortsätta titta på en video på en annan enhet. Under de kommande veckorna ska Android- och IOS-användare kunna titta på YouTube tillsammans i en synkroniserad session, tack vare SharePlay.

De som använder IOS har fått ett nytt bildkvalitetsalternativ kallat ”1080p Premium” som erbjuder högre bitrate än vanliga 1080p. Ordinarie 1080p har inte förändrats och finns kvar. Enligt Google lämpar sig alternativet med högre bitrate särskilt för videor med många detaljer och snabba rörelser. Det verkar som ”1080p Premium” även kommer till webben och Android, längre fram.

Sista punkten i Googles lista är ”smarta nedladdningar” som automatiskt sparar rekommenderade videor offline när användaren är uppkopplad mot Wi-Fi.