Android kommer bara stödja sömlösa uppdateringar i framtiden

Postat:
11:54 - 2024-02-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4

Vissa som bytt från en Samsung-telefon till en Pixel har säkert undrat varför uppdateringar kan ta så lång tid att installera. Även om hastigheten har ökats markant på sistone beror det på att Google använder sömlösa uppdateringar som installeras i bakgrunden medan mobilen är igång som vanligt.

De sömlösa uppdateringarna minskar tiden enheten är obrukbar på grund av att en uppdatering installeras, men själva installationen kan ibland ta längre tid. En bonus med sömlösa uppdateringar är att systemet kan återgå till den tidigare mjukvaran ifall något går fel, eftersom en separat partition används för installationen.

Samsung har hittills inte velat implementera sömlösa uppdateringar. Även Galaxy S24-serien installerar uppdateringar på gammaldags vis. Ett tag såg det ut som att sömlösa uppdateringar skulle bli ett krav, men Google ändrade sig.

Enligt Mishaal Rahman kommer dock Google helt ta bort den traditionella uppdateringsmetoden från Androids källkod. Rahman påpekar att tillverkare likt Samsung ändå kan fortsätta använda den traditionella metoden, genom att återställa Googles ändringar eller skapa egen kod för installationen.