Årets Androidtelefon 2023 – Läsarnas val

Postat:
16:53 - 2024-01-06
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
16

I mellandagarna utsåg vi på Swedroidredaktionen Samsung Galaxy S23 Ultra till redaktionens val av Årets Androidtelefon 2023 tack vare ett mycket högt snitt och utan betydande svagheter. Galaxy S23 Ultra bjuder kort sagt i vår mening på det högsta snittet av alla telefoner på marknaden.

Nu har turen kommit till ert val – läsarnas val – av Årets Androidtelefon 2023.

Veckan innan jul ställde vi er frågan Vilken modell förtjänar titeln årets Androidtelefon 2023? och i takt med att rösterna ramlade in i omröstningen så kunde vi snabbt se en trend där två telefoner tog en rejäl ledning nästan omedelbart.

Hos er läsare stod duellen mellan Samsung Galaxy S23 Ultra och Google Pixel 8 Pro, med Pixel 8 och Galaxy S23 som slogs om bronsmedaljen på behörigt avstånd från toppduon. När dammet slutligen hade lagt sig kunde vi se en klar vinnare:

Google Pixel 8 Pro är läsarnas klara val av Årets Androidtelefon 2023.

Då vi på redaktionen utsåg vårt val stod slutduellen mellan Google Pixel 8 Pro och Samsung Galaxy S23 Ultra, precis som i er läsares omröstning. Även om vårt val till slut föll på Samsungs kämpe så kan vi inte göra annat än att konstatera att ni läsare uppskattar att Google efter en lite skakig start har hittat ett vinnande koncept med sin Pixel-serie, tack vare en snudd på helt ren Androidmjukvara med finurliga och användbara extrafunktioner, bra prestanda (trots ett chipp med vissa brister), den i allmänhetens ögon kanske bästa kameran, garanterade uppdateringar i sju år och en mycket bra bildskärm.

Slutställningen för topp 5 då omröstningen stängdes är som följer:

Som synes domineras årets omröstning av Google och Samsung, där alla fem modeller i topp 5 är från dessa tu tillverkare, med tre från Google och två från Samsung. På sjätte plats fann vi till vår glädje Fairphone 5, som trots en mestadels medioker utrustnings-/specifikationsnivå har lyckats vinna många läsares gunst.