Google Glass får KitKat och en rad nya funktioner

Postat:
16:09 - 2014-04-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
11

Googles datoriserande glasögon, som visar information genom en display i högra hörnet av synfältet, har uppdaterats till Android 4.4. Enligt Google är några av fördelarna med att Glass nu baseras på KitKat bättre batteritid och ett stabilare system, med förenklade uppdateringar i framtiden.

Fotografier grupperas numera och det är lättare att skicka bilder i Hangouts. Om någon frågar vad du gör kan du på ett enkelt vis skicka en bild som visar motparten precis det du ser. Mjukvaran har fått en inbyggd funktion för att skicka feedback till Google och systemet föreslår röstkommandon baserat på de kommandon du använder mest.

google-glass-glasogon-3

Google menar att videosamtal genom Glass hittills inte har hållit måttet. Endast 10 % av dagens Glass-användare utnyttjar videosamtal. Sökjätten har därför valt att plocka bort funktionen tills den förbättrats. Företaget skriver att uppdateringen även för med sig en rad andra mindre förbättringar och optimeringar.

Glass säljs fortfarande inte till allmänheten, även om Google just idag har en drive i USA under vilken de låter vem som helst köpa enheten för fullpris under 24 timmar. Datorglasögonen kostar en rejäl slant i nuläget – priset på $1500 behöver sannolikt sänkas rejält för att Glass ska bli en succé när manicken till sist landar på marknaden.

Senaste artiklarna om GOOGLE GLASS

→ Se fler artiklar om ämnet