Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Motorola introducerar nya Moto X

Postat:
11:25 - 2014-09-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Andra generationens Motorola Moto X är nu officiell. Läckan från i natt var korrekt, vilket innebär att telefonen utrustats med fyrkärniga 2,5GHz-chippet Snapdragon 801, 2GB RAM, 16GB lagring, en 13MP-kamera och en främre 2MP-kamera. Bakre kameran kan fånga 4K-video. En ovanlig aspekt med kameran är att blixten bakats in i cirkeln som omsluter linsen på baksidan.
Även Motorola följer trenden med allt större skärmar, trots att företaget gjorde en ansats att bryta den i och med första Moto X. Nya toppmodellen har nämligen en 5,2-tumsskärm med 1920 x 1080 pixlar. Det är fortfarande en OLED-panel och den skyddas av reptåliga glaset Corning Gorilla Glass 3.

motorola-moto-x-2014-pressbild-1

Hur stor är då nya Moto X jämfört med andra 5,2-tumstelefoner, med tanke på att föregångaren är ovanligt slimmad? Årets Moto X mäter 140,8 x 72,4 x 9,97 millimeter. Det innebär att mobilen är cirka 6mm kortare än Xperia Z3, samtidigt som den är lika bred. Jämfört med LG G2 som också har samma skärmstorlek är nya Moto X snäppet högre och bredare. Enheten väger 144 gram och har en krökt ram i metall.

En anmärkningsvärd punkt är att Motorola bara gett batteriet 2300mAh. Nyss nämnda Xperia Z3 och LG G2 har exempelvis 3100mAh respektive 3000mAh. Batteriet i nya Moto X har endast 100mAh mer än i föregångaren, trots att skärmen växt från 4,7” till 5,2” och pixeldensiteten ökat markant. Förhoppningsvis har Motorola löst detta genom optimeringar i både hård- och mjukvara.

motorola-moto-x-2014-pressbild-6
motorola-moto-x-2014-pressbild-3motorola-moto-x-2014-pressbild-4

Kunder (i alla fall i USA) kan välja mellan 25 olika bakstycken när telefonen beställs, däribland trä och äkta läder. Enligt Motorola finns det ”tusentals sätt att göra din Moto X unik”. På mobilens produktsida poängterar Motorola att Moto X kör senaste versionen av Android och att gränssnittet är väldigt likt Googles vision. Tillverkaren utlovar snabb uppdatering till kommande Android L.

Föregångaren stack ut genom att undvika specifikationsracet och istället satsa på annorlunda finesser i mjukvaran. De kännetecknande funktionerna från första Moto X finns kvar, som exempelvis stöd för röstkommandon även när skärmen är släckt. Active Display, som visar aviseringar i standby-läge på ett smidigt vis, tycks ha förbättrats och kallas numera Moto Display. Moto X 2014 släpps i USA senare i månaden. Kanske satsar Motorola på svensk lansering den här gången, men telefonen lär om inte annat gå att gråimportera.

motorola-moto-x-2014-pressbild-7

Mest kommenterat

 1. Vilket är ditt värsta mobilmissöde?
 2. Här är Motorola Edge 20 Pro med 12GB RAM och 144Hz
 3. Huawei nu inte ens en av de fem största i Kina enligt IDC
 4. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome
 5. Huawei presenterar P50 Pro
 6. Microsoft Surface Duo 2 släpps i höst med Snapdragon 888 enligt rykte

Mest läst

 1. Samsung bekräftar att det inte kommer någon ny Note
 2. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome
 3. Oppo Watch 2 erbjuder Snapdragon Wear 4100 och upp till 16 dagars batteritid
 4. Google har fortsatt med sötsakerna internt
 5. Nothing debuterar genom trådlösa hörlurarna Ear 1
 6. Vilket är ditt värsta mobilmissöde?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket bryr du dig om smartklockor idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om