Här är senaste nyheterna i Chrome för PC

Postat:
13:26 - 2023-12-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4

Google har tillkännagivit senaste förbättringarna av Chrome för PC. Säkerhetskontrollen kommer nu köras proaktivt och kontinuerligt i bakgrunden och varna användare ifall ett sparat lösenord kan ha blivit utsatt, eller ifall ett insticksprogram är potentiellt skadligt, eller ifall tillåtelser för hemsidor kan behöva granskas.

Chrome kommer dessutom automatiskt häva hemsidors tillåtelser, likt tillgång till plats eller mikrofon, ifall hemsidan inte har besökts på länge (Android har en liknande funktion för appar). Google nämner vidare att hur mycket RAM flikar tar upp visas när användare vilar muspekaren över fliken, något som var känt sedan tidigare.

Sista stora nyheten är synkronisering av eventuella flik-grupper mellan enheter. Om användaren har en grupp med flikar i Chrome för Windows och exempelvis byter till en Chromebook kommer flik-gruppen visas där med. Nyheten skickas ut under de kommande veckorna.

Som slutkläm skriver Google att Chrome nästa år kommer få ”smarta och hjälpsamma” funktioner som baseras på språkmodellen Gemini (AI).