Netflix-prenumeranter: Har ni sagt upp Netflix efter nya reglerna? [Undersökning]

Postat:
10:14 - 2023-05-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
110

I slutet av förra året hävdade Netflix att totalt 100 miljoner hushåll använde tjänsten utan att betala. Netflix har försökt göra något åt saken i över ett år. Företaget började exempelvis testa att ta betalt för kontodelning i Sydamerika redan förra våren. Häromdagen införde Netflix till sist de nya reglerna för kontodelning i Sverige.

Enligt både interna och externa analyser kommer förändringarna löna sig för Netflix på sikt, med ökade intäkter. Netflix räknar med initiala motreaktioner på regelförändringarna men påstår ändå att de är nöjda med resultatet hittills. I Spanien ska Netflix exempelvis ha tappat en miljon tittare efter att lösenordsdelningen stoppades.

Även i Sverige har det höjts upprörda röster, men är de som invänder en klar minoritet? Undersökningen är förstås inte vetenskaplig; de som valt att säga upp Netflix kan exempelvis vara mer benägna att lämna en röst än de som kommer ha kvar abonnemanget, men resultatet kan ändå ge en idé om strömningarna i Swedroids community.

Netflix-prenumeranter: Har du sagt upp Netflix efter nya reglerna?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Artikeln har tillfogats en rättelse