Så här kommer Google låta kunder bygga egna Project Ara-mobiler

Postat:
14:54 - 2015-01-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
30

Google planerar att låta kunder designa sina egna Project Ara-telefoner med hjälp av en applikation. Stommen och modulernas höljen ska kunna anpassas efter tycke och smak, ungefär som Motorola tillåter anpassning av Moto X-enheterna genom ”Moto Maker”.

Konsumenter kan bläddra bland moduler i en butik och spara de moduler de fastnar för i ett virtuellt förråd. Modulerna kan sedan placeras ut på en stomme i appen för att se hur allt passar tillsammans.

Ara-användare kommer även kunna anpassa utseendet på själva modulerna med egna foton, så bakstycket blir som ett slags collage. Det är tänkt att ske genom något kallat Shell Maker API.

project-ara-google-bild-23

De med beslutsångest kan bläddra bland redan färdiga konfigurationer för att hitta något som passar. Google funderar även på att integrera sociala nätverk i appen, så du kan få rekommendationer på moduler som skulle kunna vara lämpliga för just dig. När allt är färdigkonfigurerat visas en sida med alla specifikationer och inte minst vad upplägget kommer kosta.

Senaste Spiral 3-prototypen kommer enligt Google ha specifikationer och funktionalitet ”som matchar eller överträffar dagens toppmodeller”, även om en fördel med Project Ara naturligtvis är att användare kan anpassa hårdvaran och således även priset efter egna behov.

Senaste artiklarna om PROJECT ARA

→ Se fler artiklar om ämnet