Android 5.0 Lollipop: Tangentbordet

Postat:
15:56 - 2014-10-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
41

Android 5.0 bjuder på ett reviderat inbyggt tangentbord från Google. Utöver en helt ny och betydligt mer luftig och nedtonad design har tangentbordet stöd för teman. Användare kan välja mellan en mörk och ljus variant av nya layouten men det går även att aktivera äldre designen med antingen vitt eller blått färgtema.

I tidigare versioner av Android byter användare mellan aktiva tangentbord genom en avisering i rullgardinsmenyn. I Lollipop är det enklare att byta till ett annat tangentbord då knappen för att ändra keyboard istället sitter längst till höger i navigationsfältet. För enheter med fysiska knappar förmodar vi att gamla metoden aktiveras.

google-keyboard-lollipop-4

Precis som förut stödjer tangentbordet att text matas in genom att svepa fram ord. Det tycks finnas snäppet mer inställningar och anpassningsmöjligheter än tidigare, utöver nyss nämnda stöd för teman.

google-keyboard-lollipop-5

Största förbättringen är dock i vår mening designen som är i linje med Android 5.0 och ”Material Design”. En fördel med Androids egna tangentbord är att det ofta hoppar fram snabbare än tredjepartsalternativ som exempelvis SwiftKey.

Vilket tangentbord som är smidigast att skriva med beror nog främst på personliga preferenser och vilket tangentbord som känner till ens egna ord. Hursomhelst är Lollipops nya keyboard en välkommen förbättring och appen lär släppas för alla i Google Play längre fram.

google-keyboard-lollipop-13google-keyboard-lollipop-12google-keyboard-lollipop-6google-keyboard-lollipop-7google-keyboard-lollipop-10google-keyboard-lollipop-9google-keyboard-lollipop-8google-keyboard-lollipop-3

Senaste artiklarna om VI TESTAR LOLLIPOP

→ Se fler artiklar om ämnet