Android 5.0 Lollipop: Tangentbordet

Postat:
15:56 - 2014-10-28
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Android 5.0 bjuder på ett reviderat inbyggt tangentbord från Google. Utöver en helt ny och betydligt mer luftig och nedtonad design har tangentbordet stöd för teman. Användare kan välja mellan en mörk och ljus variant av nya layouten men det går även att aktivera äldre designen med antingen vitt eller blått färgtema.
I tidigare versioner av Android byter användare mellan aktiva tangentbord genom en avisering i rullgardinsmenyn. I Lollipop är det enklare att byta till ett annat tangentbord då knappen för att ändra keyboard istället sitter längst till höger i navigationsfältet. För enheter med fysiska knappar förmodar vi att gamla metoden aktiveras.

google-keyboard-lollipop-4

Precis som förut stödjer tangentbordet att text matas in genom att svepa fram ord. Det tycks finnas snäppet mer inställningar och anpassningsmöjligheter än tidigare, utöver nyss nämnda stöd för teman.

google-keyboard-lollipop-5

Största förbättringen är dock i vår mening designen som är i linje med Android 5.0 och ”Material Design”. En fördel med Androids egna tangentbord är att det ofta hoppar fram snabbare än tredjepartsalternativ som exempelvis SwiftKey.

Vilket tangentbord som är smidigast att skriva med beror nog främst på personliga preferenser och vilket tangentbord som känner till ens egna ord. Hursomhelst är Lollipops nya keyboard en välkommen förbättring och appen lär släppas för alla i Google Play längre fram.

google-keyboard-lollipop-13google-keyboard-lollipop-12google-keyboard-lollipop-6google-keyboard-lollipop-7google-keyboard-lollipop-10google-keyboard-lollipop-9google-keyboard-lollipop-8google-keyboard-lollipop-3

Senaste artiklarna om VI TESTAR LOLLIPOP

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. Ge oss USB-C för allt [Opinion]
 2. Arnold Goldberg ny chef för svagt presterande Google Pay
 3. OnePlus 6 och 6T har nått slutstationen för uppdateringar
 4. Vi testar strömningstjänsten Paramount Plus
 5. Apple Music näst största musikströmningstjänsten, Spotify dominerar
 6. Har IOS bättre appar än Android?

Mest läst

 1. Rapport: Alla Iphone 14-modeller har 120Hz, ingen mer Mini
 2. Ge oss USB-C för allt
 3. Hela Galaxy Tab S8-serien avslöjas – påkostade plattor från Samsung
 4. Vi testar strömningstjänsten Paramount Plus
 5. Google lägger ned YouTube Originals
 6. Ännu en Ultra-läcka

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Föredrar du runda eller rektangulära smartklockor?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om