Apple planerar att göra sina Iphones ännu större enligt rykte

Postat:
09:55 - 2023-05-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
7

Nu har det snart gått 13 år sedan Steve Jobs ökända kommentar att ingen kommer vilja köpa en stor telefon. Efter att tillverkare likt Dell och Samsung började släppa mobiler med stora paneler kring den tiden hoppade Apple till sist på tåget år 2014 genom Iphone 6 Plus.

Idag är alla telefoner stora då det har visat sig att det är vad marknaden vill ha. Enligt ett tidigt rykte om nästa års Iphone 16 planerar Apple att göra sina mobiler ännu större än vad de redan är. Årets Iphone 15 Pro förväntas erbjuda en justerad fysisk design med mer rundade hörn och en titan-ram, samt kamerauppgraderingar och USB-C.

Nästa år kommer Apple enligt utsago släppa en Iphone 16 Ultra med 6,9-tumsskärm istället för 6,7″. Höjden och bredden anges vara 165 respektive 77,2 millimeter. Om måtten stämmer blir Iphone 16 Ultra i så fall 1,6 millimeter högre och en knapp millimeter smalare än Galaxy S23 Ultra.

Apple påstås dessutom göra instegsmodellen större, upp från 6,1″ till runt 6,3″. Vi ponerade förut att en sextumsskärm är den perfekta kompromissen, så det vore tråkigt om skärmarna kring sex tum försvann. Men det är långt kvar till lanseringen och ryktet bör tas med den vanliga nypan salt.